Aktuális : 2022 Oct 25

napfogyjo

KEZDET ÉS VÉG 

Október 25-én 12:49-kor részleges Napfogyatkozás lesz a Skorpió jegy 2° -án. A Napfogyatkozás egy erőteljes Újhold, ami abban különbözik egy „áltagos” Újholdtól, hogy a felszálló vagy a leszálló Holdcsomópont 15° -on belül együtt áll vele. Teljesnek nevezzük, ha 5 °-on belüli az együtt állás, a mostani13 fokos orbiszú, ezért részleges Napfogyatkozás. Ez az Eklipsz sorozat a Skorpió-Bika tengelyen 2021. november 19-én kezdődött egy részleges Holdfogyatkozással a Bika 27° -án, ami egy újabb karmikus kör első fejezete volt és 2023. október 28-án ér véget a Bika 5° -án.

Legutóbb, 2002. november 20. és 2005. április 24. között járt pontosan ezen a tengelyen az Eklipsz sorozat, illetve fordított tengellyel (Skorpió felszálló/Bika leszálló) 2012. november 13-tól 2014.október 23-ig. Érdemes visszaidézni, hogy milyen témák, élethelyzetek jelentkeztek akkor a személyes sorsunkban. Valamilyen módon ezek újra felvetődhetnek más helyeken, más szereplőkkel vagy akár ugyanazokkal, de mindig van egy közös vonal.

Milyen leckék kezdődtek akkor az életünkben? Abba az irányba megy az életünk, amit szerettünk volna? Vagy változtatása van szükség ebben a ciklusban?

Gyakori, hogy sorsordító események az Eklipszek idején történnek, kifejezetten erőteljes az Nap- és Holdfogyatkozást megelőző és követő 3 nap, de előfordul, hogy az esemény előtte, illetve utána egy hónapon belül következik be. A hatás nem feltétlenül mindig esemény formájában mutatkozik meg, lehet ez egy erőteljes felismerés is, egy nézőpont váltás, ami képes megváltoztatni a további életünk irányát.

Egy-egy eklipsz nem mindenkire hat azonos mértékben, de bizonyos fokig mindannyiunkat érint azon az életterületen, amelyik házban létrejön. Az eklipszek erőteljes, kiszámíthatatlan és jelentős időszakokat jelölnek és változásra tanítanak bennünket.

Azokra lesz a legerőteljesebb hatással az október 25-i Napfogyatkozás, akiknek a Napja, Holdja, Aszcendense, bolygó stelliuma vagy a Holdcsomópont tengelye a Nap- illetve Holdfogyatkozás fokhelyzettel együtt vagy szemben áll 5 fokon belül áll. Vagyis leginkább Skorpió/Bika 0°-7°(kisebb mértékben mérleg 27-29°) között álló Nap, Hold, Aszcendens és Holdcsomópont tengely.

Akinek a születésnapja 5 napon belül van a Napfogyatkozáshoz képest (október 20.-október 30.), azoknak a következő év kiemelt jelentőségű azokkal egyetemben, akiknek Skorpió/Bika karma tengelye van a születési képletben.

Az Újhold október 25-én a leszálló Holdcsomópontot aktiválja, ami a hangsúlyt, a régóta magunkkal cipelt régi minták, szokások, meggyőződések elengedésére helyezi. Ezt megerősíti, hogy az Újhold, a skorpió jegyében jön létre, ami szintén az elengedést, lezárást szimbolizálja. Viszont az Újhold alapvető jelentése az új kezdetek és lehetőségek, vagyis a lezárás és az új kezdet egyszerre van jelen a mostani Napfogyatkozásban.

A skorpió ura a Plútó, az alvilág képviselője transzformációra hív, hogy fejtsünk le magunkról mindent, ami nem mi vagyunk, ami nem hozzánk tartozik, ami már nem szolgál minket, hogy alatta végre megcsillanjon igazi lényünk és új fejezet kezdődhessen az életünkben. A lezárással együtt nem várt új lehetőségek is felbukkanhatnak, felgyorsulhatnak a változásk, hirtelen megváltozhat az események kimenetele.

A újhold szoros együttállásban lesz a pár napja a skorpió jegyébe lépett Vénusszal. A Vénuszhoz olyan témák társíthatók, mint a szerelem, a vágyak, örömök, kapcsolatok, nőiség, szépség, élvezet, értékek, pénz. A skorpió jegyéhez pedig többek közt a transzformáció, halál, okkultizmus, titkok, újjászületés, hatalom, kiszolgáltatottság regeneráció, gyógyítás, elengedés, intimitás, szexualitás, veszteség, trauma, méregtelenítés tartozik. Ezek kiemelt szerepet kaphatnak ebben az időszakban.

Méregtelenítés zajlik ebben az időszakban, mind fizikai, mind lelki, szellemi síkon. Fizikai szinten a lomtalanítás ideje, például olyan tárgyak elengedése, melyek régi kapcsolatainkból őrzünk vagy más okból erősen kötődtünk hozzájuk érzelmileg. De jelentheti a testünkben felhalmozódott mérgektől való megszabadulást is. Érzelmi szinten, elfojtott érzéseink felszabadítása, melyek a lelkünket mérgezhetik és ezek a lekötött energiák túl sok erőt vettek el tőlünk. Felidéződhetnek régi párkapcsolati traumáink, veszteségeink, ráláthatunk, hogy milyen ismétlődő toxikus minták voltak jelen vagy esetleg vannak még mindig jelen a párkapcsolatunkban. Ebben az időszakban felhozhatjuk ezeket a fájdalmas, elfojtott érzéseket és búcsút mondhatunk nekik, hogy végre a gyógyulás útjára lépjünk és a fájdalom alatt újra hozzáférhetővé váljon az öröm.

A szexualitáshoz, intimitáshoz való viszonyunk is előtérbe kerülhet. Mennyire merünk még közel engedi valakit magunkhoz a fájdalmas előző tapasztalataink ellenére.

A Vénusz a vágyakat is szimbolizálja. Mire vágyunk igazán? Ezek a vágyak hozzánk tartoznak-e egyáltalán? A skorpió gyakran hamis vágyakat, elképzeléseket kelt bennünk, hogy milyennek kellene lenni a társunknak, az életünknek és ezért nem látjuk meg a valóságot, az értéket abban, ami éppen van, de nem felel meg az elképzeléseinknek. Vizsgáljuk meg milyen értékek mentén éltük az életünket és értékrendünknek milyen területen van szüksége átalakulásra.

Sokunk számára a Napfogyatkozás időszaka hozza meg azokat a felismeréseket, hogy többet szeretnénk, hogy több jár nekünk, mint amit jelenleg befogadunk. Itt az idő, hogy kérjünk bőséget az univerzumtól, legyen az párkapcsolat, pénz, öröm, élvezet, intimitás és tudjuk, hogy megérdemeljük a befogadását.

Ez a Napfogyatkozás emlékeztet minket arra, hogy lezárások és az új kezdetek kéz a kézben járnak. Hogy a lezárással, elengedéssel, helyet teremtünk valami jobb, valami új számára. És amit a végnek hiszünk, az csak egy új fejezet kezdete. Ebben az időszakban elültetett magok jövő június közepére, végére érhetnek be, mert a tranzit Holdcsomópont akkor éri el a mostani Napfogyatkozás fokszámát.

Az Eklipsz időszak arra kér minket, hogy hallgassunk a szívünkre, bízzunk az Univerzum rejtélyes tervében és a saját belső erőnkben, szembesüljünk érzéseinkkel, engedjük el, ami már nem szolgál minket és legyünk nyitottak az élet meglepetéseire és új lehetőségeire.

Dr. Kovács Imola

 

3 thoughts on “

  1. Kalmárné Rémay Piroska szerint:

    szuper írás!

  2. nabiru szerint:

    Tisztelt Imola . Azert irok Onnek mert 2022 Oct ota nincs
    uj az On lapjan . Kerem irjon hogy mi van .

    1. Imola szerint:

      Rengeteg munkám ès a család mellett ritkán tudok időt szakítani az írásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.