Aktuális : 2022 Nov 8

Holdfogyatkozás kép

November 8-án teljes Holdfogyatkozás lesz 12:02-kor a Bika jegy 16 °-án. Ez lesz a lezárása az őszi Nap-és Holdfogyatkozás időszaknak. Hatása még egy- két hétig erőteljesebben érezhető lehet, illetve a következő 6 hónapra is rányomja a bélyegét, mert elvileg annyi hónapig van befolyása, ahány óráig tartott a Holdfogyatkozás.

A Holdfogyatkozás egy „átlagosnál” sokkal intenzívebb Telihold, ilyenkor a holdat eltakarja a Hold és a Nap közé kerülő Föld árnyéka. Teljes Holdfogyatkozásnál lesz mert a Holdcsomópontok nagyon közel, 3 fokra állnak a teliholdtól. A Holdcsomópontok közelsége miatt lehet a teliholdnak karmikus, változásra sarkalló, akár sorfordító hatása is.

A 2021. november 19-én kezdődött és 2023. október 28-án lezáruló eklipsz sorozat része ez a mostani Holdfogyatkozás. Legutóbb április 30-án jött létre egy Napfogyatkozás a Bikában, akkor 10 fokon. A Holdcsomópontok a mostani Holdfogyatkozás 16 fokán augusztus utolsó és szeptember első hetében jártak. Ezekre az időszakokra érdemes most visszatekinteni, milyen témák, történések voltak jelen akkor az életünkben.

Azokat fogja a legerőteljesebben érinteni, akiknek a Napja, Holdja, Aszcendense, bolygó stelliuma vagy a Holdcsomópont tengelye a Bika/Skorpió/Oroszlán/Vízöntő 11-21 foka között található a képletében. Érdemes a tengelyt (életterületeket) is megnézni horoszkópban, amelyen létrejön a Holdfogyatkozás.

Úgy tartják, hogy azokon a területeken erősebb a hatása, ahol látható is. Ez a Holdfogyatkozás Magyarországon nem lesz látható, csak Észak-Amerika, Ausztrália, Ázsia, Észak-Kelet Európa, Dél-Amerika nagy részén.

Másrészt olyan országokra hat jelentősebben, melyek a telihold jegyéhez sorolhatók asztrológiailag, tehát leginkább a Bika/Skorpió (Oroszlán/ Vízöntő) országokat érinti.

Bika országok: Írország, Lengyelország, Svájc, Svédország, Ciprus, Irak, Irán

Skorpió országok: arab országok, Marokkó, Norvégia, Korea, Finnország

A Holdfogyatkozás időszaka valaminek a végét, lezárulását is jelezhet, illetve ilyenkor megmutatkozhatnak eddigi erőfeszítéseink eredményei. A Holdfogyatkozás idején érzéseink jobban tudatosulhatnak, előfordulhatnak mély meglátások magunkról és másokról egyaránt, tisztábban ráláthatunk kapcsolataink dinamikájára.

A telihold szorosan együtt áll a Merkúr-Uránusz szembenállással. A Nap a Merkúrral a Hold pedig az Uránusszal 1 fokon belül, ami kvadrátot alkot a Szaturnusszal. A Nap emellett az Vénusszal is együtt áll 4 fokos orbisszal.

A Hold Uránusz együtt állás radikális változás, szabadságvágyat, felfokozott érzelmi hangulatot jelölhet. Türelmetlenség, impulzivitás, nyugtalanság jelentkezhet. Szeretnénk változtatni, megszabadulni bizonyos helyzetektől, kapcsolatoktól, korlátoktól, de a Szaturnusz kvadrát miatt ez akadályokba ütközhet, ami feszültséget, frusztrációt kelthet.

Bár a Hold-Uránusz együtt állás fokozhatja az intuíciót, bevillanó felismerések jöhetnek, de a Hold szemben állása a Merkúrral és kvadrátja a Szaturnusszal félelmeket és pesszimizmust kelthet, ezért nehéz most elkülöníteni az intuíciót a félelmeinktől.

Az Uránusz Merkúr szembenállás felgyorsíthatja az eseményeket, kommunikációs, koncentrációs nehézségek, szétszórtság, túlterhelt idegrendszer és alvási problémák fordulhatnak elő. Érdemes többször átgondolni mielőtt kimondunk valamit, hogy elkerüljük a most könnyen kipattanó vitákat, konfliktusokat.

A 2021 óta többször bepontosodó Szaturnusz (korlátok)-Uránusz (szabadság) kvadrát lassan a végéhez közeledik, viszont a Holdfogyatkozás beaktiválja és felerősítheti a félelmet a jövőtől és a bizonytalanságtól, mielőtt búcsút intenénk neki. Politikai és gazdasági instabilitást jelölhet, emellett lázadásokat, politikai hatalmak megdöntésének a kísérletét is hozhatja, bára Szaturnusz gátló hatása ezt megakadályozhatja jövő tavaszig. Természeti katasztrófát is hozhat, például földrengések formájában.

A Nap-Merkúr szembenállás a Hold Uránusszal kiszámíthatatlan, instabil és impulzív energiát generál, amibe a Szaturnusz kvadrát próbál stabilitást és biztonságot vinni. A korlátok, korlátozások és a szabadságvágy feszül egymásnak, mind az egyéni sorsokban, mind a világ eseményeiben. Pattanásig feszült a helyzet például a két Korea (Skorpió) között és Iránban (Bika) egyaránt.

Dr. Kovács Imola

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.