2017. Februári bolygómozgások

Nagyon izgalmas hónapnak nézünk elébe, ebben a hónapban lesz egy Hold- és egy Napfogyatkozás is! Ráadásul teljes Napfogyatkozás lesz, mert az újhold 5 fokon belül jön létre a leszálló Holdcsomópontnál. A Szűz /Halak tengelyen az utolsó Napfogyatkozás ebben a periódusban, megkoronázásaként az elmúlt majdnem két évnek. A Napfogyatkozáskor csúcstalálkozó lesz a Halak jegyében! Ott lesz természetesen a Nap és a Hold, ezen kívül a Neptunusz, a Chiron és a Merkúr pontosan aznap lép be a jegybe! Nagyon erőteljes lezárás lesz ez a Szűz/Halak Nap-és Holdfogyatkozás sorozatnak, de erről majd részletesebben február 26-án. Hatása azonban már pár héttel előtte is érezhető lesz főként a Szűz/Halak érintettségűeknek, de a többiek is érezhetik azon az életterületen ahol a Halak jegye található!

A másik jelentős esemény a Jupiter retrográdba fordulása február 6-án és csak június 9-én fog legközelebb direkt mozgásba váltani. A Jupiter tavaly szeptemberben lépett be a Mérleg jegyébe és egészen 2017. október 10-ig itt marad. A retrográd időszak alatt nem érdemes új dolgokba vágni, inkább befelé fordulásra alkalmas ez az időszak, a cselekvés helyett újra át kell gondolnunk, azt, ami a direkt időszakban történt velünk. Éltünk-e az új lehetőségekkel, kihasználtuk-e azt, amit az élet ezen időszak alatt kínált? Egyáltalán észrevettük-e őket? Jó-e az irány amerre tartunk? Vagy a céljaink eléréséhez módosítanunk kell az eredeti tervünkön, elképzelésünkön? Érdemes átgondolni, hogy megbecsüljük-e azt, amink van, legyen az anyagi természetű vagy a kapcsolataink. Milyen a párkapcsolatunk, házasságunk? Megbecsüljük-e a házastársunkat esetleg az üzlettársunkat? Hálásak vagyunk-e azért a bőségért, ami körbevesz minket vagy elégedetlenek vagyunk és mindig többre és többre vágyunk?

Ha képesek vagyunk értékelni és szeretni azt, amink éppen van, ahol éppen tartunk, akkor június 9-től az élet még több jóval halmoz el. Fokozottan érinti ez a hatás a Nyilasokat, Ikreket, Mérlegeket és Kosokat, de mindenkit azon az életterületen ahol a Mérleg jegye található.

3-án Vénusz belép a Kos jegyébe 16:50-kor

6-án a Jupiter retrográd mozgásba vált 07:52-kor

7-én a Merkúr belép a Vízöntő jegyébe 10:34-kor

11-én Holdfogyatkozás Oroszlán 22 fok 28’  egzakt 01:32-kor

18-án a Nap belép a Halak jegyébe 12:31-kor

26-án a Merkúr belép a Halak jegyébe 0:07-kor

26-án Napfogyatkozás Halak 8 fok 12’  egzakt 15:58

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.