A „12 GYÓGYÍTÓ” ÉS A ZODIÁKUS JEGYEI

A kineziológiában régóta használtam a Bach virágeszenciákat, amikor rábukkantam arra, hogy minden eszenciának van asztrológiai megfeleltetése, vagyis a horoszkóp alapján is könnyedén kiválaszthatók a megfelelő szerek.

1930-as években Dr. Edward Bach angol orvos, aki maga is jártas volt az asztrológiában, 12 alap lelki alkatot, személyiséget különböztetett meg. Olyan természetes gyógymód után kutatott, ami segíthet harmóniát teremteni lelkünkben. Hitt abban, hogy a lelki egyensúly fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében és a betegségek elkerülésében. Kikísérletezett 12 virágból álló eszencia sorozatot, és a „tizenkét gyógyító”-nak nevezte el őket. Ezekkel a virágeszenciákkal nem testi tüneteket akart gyógyítani, sokkal inkább a kibillent érzelmi állapotokra kínált megoldást. Dr. Edward Bach saját maga rendelt eszenciákat a zodiákus jegyeihez, de ezt sosem publikálta. Később több asztrológus próbálta kikövetkeztetni Bach eredeti elképzelését. A 12 gyógyító eszencián túl még további 26 eszenciát készített és egy összetett, 5 virágeszenciából álló, úgynevezett elsősegély keveréket. Természetesen ezeknek az eszenciáknak is van asztrológiai jegy, bolygó illetve ház hozzárendelése.

Virágeszencia keveréket maximum 6 eszenciából készíthetünk. 30 ml-s üvegbe minden eszenciából 2-2 cseppet teszünk, és azt forrásvízzel vagy szénsavmentes ásványvízzel feltöltjük. Tartósítószerként Bach brandyt használt. Általános adagolása 4×4 csepp vízbe vagy közvetlenül a nyelvre. Kineziológus segítségével egyedi adagolás tesztelhető. Minden korosztály számára biztonságos és mellékhatásoktól mentes, nem befolyásolja egyéb gyógyszerek hatását, egyedül az alkoholtartamára kell figyelni az arra érzékenyeknek.

Alapesetben a virágok kiválasztásánál a horoszkópban a Nap, a Hold és az aszcendens jegye a mérvadó. Ezen kívül a születési uralkodó jegye és az 1. házban álló bolygók, ha nem az aszcendens jegyében állnak. Szóba jöhet még a Szaturnusz jegye, a 6. és 12. ház csúcsán található jegy vagy az a jegy, amelyikben stellium van (legalább a bolygó). Tranzitok által jelzett aktuális érzelmi és mentális problémák, krízisek kezelésénél is rendkívül hasznos lehet a Bach virágeszencia terápia.

 

A „12 GYÓGYÍTÓ” ÉS A ZODIÁKUS JEGYEI

KOS Nebáncsvirág: Az IDŐ virága – A türelmetlenségtől a türelemig.

BIKA Tárnics: A HIT virága – A kétségektől a megértésig.

IKREK Kékgyökér: Az INTUÍCIÓ virága – A gyenge ítélőképességtől a belső bölcsességig.

RÁK Iszalag: A REALITÁS virága- Az illúziókba meneküléstől a realitásig.

OROSZLÁN Vasfű: A LELKESEDÉS virága – A túlbuzgóságtól a toleranciáig.

SZŰZ Kisezerjófű: A SZOLGÁLAT virága – A passzív szolgálattól a saját szükségletekig.

MÉRLEG Egynyári szikárka: Az EGYENSÚLY virága – A döntésképtelenségtől a belső egyensúlyig.

SKORPIÓ Mezei katáng: A TAKTIKA virága – A birtokoló szeretettől az önzetlen szeretetig.

NYILAS Apróbojtorján: Az ŐSZINTESÉG virága – A vidámság látszatától a belső békéig.

BAK Bohócvirág: A BÁTORSÁG virága – A félelmektől a világba vetett bizalomig.

VÍZÖNTŐ Békaliliom: A KOMMUNIKÁCIÓ virága – Az elszigeteltségtől az együttlétig.

HALAK Molyhos napvirág: A PÁNIK virága – A pániktól a hősiességig.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.