A felszálló Holdcsomópont belép az Oroszlán jegyébe

2017. április 29-én a „számított” Holdcsomópont (Mean Node) jegyet vált és a felszálló belép az Oroszlán jegyébe!

A Holdcsomópontok állandóan változó sebessége miatt kétféle Holdcsomópontot különböztetünk meg, az úgynevezett True Node-ot, azaz valódi Holdcsomópontot, ami a tényleges mozgáson és pillanatnyi helyzeten alapul és a számított, középérték Mean Node-ot, ami egy átlagolt sebességű mozgás alapján írja le a Holdcsomópont helyzetét.

A számított Holdcsomópontot, azaz a Mean Node-ot még a számítógépek előtti időben használták, mert nehéz lett volna a tényleges, állandóan változó mozgási sebességet figyelembe venni. A számított Holdcsomópont mindig retrográd mozgású, míg a valódi Holdcsomópont előfordul, hogy direktbe fordul. Vannak asztrológusok, akik a Mean Node-ra „esküsznek”, mert az régebb óta használjuk és megbízhatóbbnak tűnik számukra.

A True Node, azaz a valódi Holdcsomópont csak május 10-én fog jegyet váltani vagyis, azoknak a babáknak, akik a két időpont között születnek „kérdéses” lesz a Holdcsomópont jegyhelyzete. Felnőtt korban általában az emberek a leírások alapján be tudják azonosítani, hogy melyik jegyhelyzethez tartoznak inkább.

 Az Oroszlán/ Vízöntő tengely témái többek közt a vezetők és a közösségek, a társadalom, egyéni illetve csoportos célok, személyes vágyak, szerelem és az emberbaráti, önzetlen szeretet.Próbáljunk ráérezni, hogy mit akar számunkra üzenni ez az időszak. Ne az értelmünkkel közelítsük meg (Vízöntő) hanem a Szívünkkel (Oroszlán)! A felszálló Holdcsomópont az Oroszlánban vágyaink követéséről szól, mit szeretnénk igazán, mélyen legbelül. Nem az elménkről vagy az egónk vágyairól szól, hanem arról, ami igazán a szívünkben van és sokszor talán nem is tudatosul bennünk. Merjük akkor is a szenvedélyünket követni és megvalósítani elképzeléseinket, ha mások nem támogatnak ebben, esetleg ellenzik is. Eljött az idő, hogy színre lépve megmutassuk a világnak, hogy miben vagyunk tehetségesek még akkor is, ha félelemmel tölt el a középpontba kerülés. Önbizalmunkat nagymértékben növelhetjük, ha merünk lépni, kockázatot vállalni és nem hátrálunk meg a kihívásoktól. Kreativitást, eredetiségedet és újító elképzeléseket felhasználva most sikereket érhetünk el. Szeressünk, játsszunk és élvezzük az életet! Találjunk rá saját erőnkre a szívünkben! Viszont óvatosnak kell lenni, hogy milyen barátokkal vesszük körül magunkat, milyen közösségek, szervezetek részeként szeretnénk létezni és milyen eszmék mellé állunk.(Vízöntő leszálló) Tényleg a sajátunknak tekintjük az eszméiket vagy csak követjük a tömeget? Barátaink, a közösségek, amelyekhez tartozunk, tényleg támogatják-e egyéni elképzeléseinket, álmainkat vagy inkább mi adjuk fel egyéni céljainkat, hogy a közösség, baráti társaság részének érezhessük magunkat? Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy kik vagyunk, mit akarunk és kikkel akarjuk az időnket tölteni.

Természetesen az egyéni érdekek érvényesítése sohasem mehet mások rovására! Az Oroszlán felszálló veszélye az ego túlkapásai és Vízöntő leszállóban pedig csoportok, közösségek elnyomva érezhetik magukat.

 Az Oroszlán/Vízöntő érintettségűeknek, akiknek Aszcendense, Napja, Holdja, karma tengelye vagy több bolygója ezen jegyek valamelyikében található jelentős időszak következik. Kisebb mértekben a Bika, Skorpió jegyek is érintettek (kvadrát). Illetve mindenki hatással van azon a területen, ahol az Oroszlán/ Vízöntő tengely található a horoszkópban, akkor is, ha nincs bolygó a jegyben

Ennek az időszaknak a nyitánya a február 11-i Holdfogyatkozás volt és 2019. január 21-én zárul majd le egy utolsó Holdfogyatkozással az oroszlán jegyében. Közben a Holdcsomópont már újra jegyet vált 2018. nov.7-én (True Node) illetve 17-én (Mean Node) , ekkor a Rák/Bak tengely fog következni.

Az egyéni horoszkópban, abban a házban, ahol a felszálló Holdcsomópont éppen jár (most az Oroszlán jegyében), olyan mintha felnagyítaná a problémákat, rávilágítana az azzal kapcsolatos megoldatlan kérdésekre. A ház témáival kapcsolatos történésekben ilyenkor mindig van valami sorsszerű, úgy érezzük, hogy viszonylag kevés a szabad akaratunk, ráhatásunk az eseményekre. Amelyik házban a felszálló jár, azon a területen megszállottan vágyhatunk a ház jelentésének megfelelő dolgokra. Például amikor a felszálló az 5. ház felett jár erős vágyat érezhetünk a szerelembe esésre, esetleg gyerekvállalásra vagy mindenképpen saját vállalkozás szeretnénk alapítani. Azt is lehet, hogy kreatív tehetségünket akarjuk végre kinyilvánítani vagy művészi pálya lesz hirtelen nagyon vonzó számunkra. Az is elképzelhető hogy egyszerűen élvezni szeretnénk az életet, játszani, szórakozni, flörtölni. Ez most duplán érvényes ennél a példánál, hiszen az 5. ház az Oroszlán jegyével analóg.

Itt olvasható a különböző házakban felmerülő kérdések:

http://asztrokinez.hu/1309-2/

http://asztrokinez.hu/eklipsz-nap-es-holdfogyatkozas-2-8-tengelyen/

http://asztrokinez.hu/eklipsz-3-9-tengelyen/

http://asztrokinez.hu/eklipsz-iv-x-tengelyen

Kiemelt időpontjai a következő időszaknak a következő Nap- és Holdfogyatkozások az Oroszlán és a Vízöntő jegyében:

2017.augusztus 7. Részleges Holdfogyatkozás Vízöntő 15 fok 25’

2017. augusztus 21.Teljes Napfogyatkozás  Oroszlán 28 fok 53’

2018.január 31. Teljes Holdfogyatkozás Oroszlán 11 fok 37’

2018. február 15. Részleges Napfogyatkozás  Vízöntő 27 fok 08’

2018. július 27.Teljes Holdfogyatkozás Vízöntő 4 fok 45’

2018. augusztus 11. Részleges Napfogyatkozás Oroszlán 18 fok 42’

2019.január 21.Teljes Holdfogyatkozás Oroszlán 0 fok 52’

Az Oroszlán felszálló Holdcsomóponttal rendelkezőknek Holdcsomópont visszatérésük a leszállóval rendelkezőknek pedig ún, fordított visszatérésük lesz ebben az időszakban.

A következő időszakban születetteknek van OROSZLÁN Felszálló/ VíZÖNTŐ Leszálló Holdcsomópontjuk (Mean Node)

1942.11.16-1944.06.03

1961.06.27-1963.01.14 

1980.02.06-1981.08.25

1998.09.18-2000.04.05

A következő időszakban születetteknek van VíZÖNTŐ Felszálló/ OROSZLÁN Leszálló Holdcsomópontjuk (Mean Node):

 1933.07.27-1935.02.12

1952.03.07-1953.09.24

1970.10.17-1972.05.05

1989.05.29-1990.12.15

2008.01.08-2009.07.27

 A Holdcsomópont visszatérés a transzformáció ideje, ekkor érezhetik egyre sürgetőbben, hogy „hív” a Holdcsomópont által jelzett feladatuk. Ha beleragadtak a leszálló mintájába, akkor sokszor feszültség, zavarodottság, frusztráció formájában élhetik meg ezt az időszakot. Elégedetlenek lehetnek az életükkel, azt érezhetik, hogy valahogyan változni kellene, irányt váltani, de nem tudják hogyan.

Ilyenkor sokszor történnek „véletlen”, sorsszerű események, találkozások, új lehetőségek, melyek a felszálló Holdcsomópont irányába terelnek. Tudatosítaniuk kell magukban a céljaikat és tenni érte.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.