Chiron a sebzett gyógyító

A Chiront 1977-ben Charles T. Kowal fedezte fel. A Szaturnusz és az Uránusz pályája között, elnyújtott ellipszis alakú pályán kering, visszatérési ideje 50-51 év. Leggyakrabban a szűz jegyéhez társítják. A legtöbb időt, 8 évet a Kos jegyében tölti, míg innen a mérleghez alig két év alatt jut el.

A felfedezett bolygó jelentése és az felfedezés időpontjában, a világban zajló események gyakran összefüggést mutatnak. Ebben az időszakban kezd egyre nagyobb teret nyerni a hagyományos orvoslás mellett a homeopátia, a természetgyógyászat, sorra jelennek meg a test és lélek gyógyításának alternatív irányzatai.

A Chiron szimbolikájában egyszerre van jelen a betegség és az általa képviselt témával való szembesülésen alapuló gyógyítás, és az ezzel összefüggő szenvedés és fájdalom.

A Chiron szimbólum egy kulcshoz hasonlít, mely jelzi kiemelt szerepét a horoszkópban, a kulcsot a gyógyuláshoz, lelki sebek begyógyításához.

Hogy témáját jobban megértsük, fel kell idéznünk Chironnak, az első kentaurnak, a görög mitológiában betöltött szerepét.

Chiron, Kronosz (Szaturnusz) és egy erdei nimfa nászából született. Félig ló, félig emberi testtel rendelkező félisten volt.

Első, lelki sebét akkor szerzi, amikor édesanyja eltaszítja magától, torz kinézete miatt. Fizikai sérülését, legkedvesebb tanítványa, Herkules okozza egy halálos méreggel átitatott nyíllal, amivel véletlenül térden találja. Mivel félisten, nem hal meg, de ez a sebesülés örök szenvedésre kárhoztatja. Folyamatosan keresi, kutatja a gyógymódot fájdalmára, de saját magát, soha sem tudja meggyógyítani, viszont közben rengeteg emberen segít és új felfedezésekkel, tudással, gyógymódokkal gazdagítja a világot.

Ő az első asztrológus, numerológus, tanár, zenész és harcművész archetípusa. Hozzá tartozik a homeopátiás gyógyítás, a gyógynövények, kristályok és illóolajok használata.

A mitológia történet végén Herkules megkéri Zeuszt, hogy engedje szabadon Prométheuszt, Chiron életéért cserébe. Chiron így végre meghalhatott, lelke felszállt a csillagokba, a Kentaur csillagképbe.

A Chiron rendkívül fontos szerepet játszik az egészségügyi asztrológiában, mert jegy és házhelyzete, illetve fényszögei által felismerhetjük személyes sérüléseinket és az ezzel összefüggő betegségeinket.

Olyan területeket is jelöl, ahol megkérdőjelezzük a régi dogmákat, ahol magunk is újítókká, tanítókká válhatunk.

A karma asztrológia szerint, olyan mély sebeket jelez, melyeket több inkanáció során szereztünk. Ezekkel szembenézve fejlődhetünk legjobban, így fejleszthetjük képességeinket.

Chiron I,6, X, 12. házban gyógyítói képességeket jelölhet.

Üzleti asztrológiában a sok pénz jelölője.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.