Eklipsz szezon, VIGYÁZZ,KÉSZ…

Aktuális : 2022 Oct 17

Eklipsz szezon VIGYÁZZ

Eklipsz szezon VIGYÁZZ, KÉSZ…

Az Eklipsz szezon az év legspirituálisabb és a fejlődére legnagyobb lehetőséget tartogató időszaka. A legerőteljesebb kozmikus esemény, amit itt a Földön megtapasztalhatunk, sokszor fordulópontokat jelez. Általában kettő ilyen időszak van egy évben, párban egy-egy Nap-és Holdfogyatkozás 2 hét különbséggel. Idén április 30-án és május 16-án volt az első.

A következő Eklipszek pedig október 25-én (Skorpió 2°00’) és november 8-án (Bika 16° 01’) lesznek, ugyanazon a Skorpió-Bika tengelyen, mint a tavasziak voltak.

Szeptember vége óta már érezhető a hatása, de igazán az október 9-i Telihold indította el az Eklipszhez kapcsolódó folyamatokat. Hatása december elejéig erőteljes, illetve a most felbukkanó témák a következő tavaszi Eklipsz időszakig is fókuszban lehetnek.

Azokat fogja a legerőteljesebben érinteni, akiknek a Napja, Holdja, Aszcendense, bolygó stelliuma vagy a Holdcsomópont tengelye a Nap- illetve Holdfogyatkozás fokhelyzettel együtt vagy szemben áll 5 fokon belül áll.

Vagyis leginkább Skorpió 0°-7°(kisebb mértékben mérleg 27-29°) Bika 11°-21° között álló Nap, Hold, Aszcendens és Holdcsomópont tengely.

Érdemes a tengelyt (életterületeket) is megvizsgálni az egyéni horoszkópban, amelyen létrejön a Nap- illetve Holdfogyatkozás.

Eklipsznek nevezzük a Nap- és Holdfogyatkozásokat. A Napfogyatkozás tulajdonképpen egy nagyon erőteljes Újhold, a Holdfogyatkozás pedig egy „átlagosnál” sokkal intenzívebb Telihold. Napfogyatkozáskor a Hold a Föld és a Nap közé kerül, mintegy „beárnyékolva” a Napot, Holdfogyatkozáskor a teliholdat eltakarja a Hold és a Nap közé kerülő Föld árnyéka.

A Nap és Holdfogyatkozások, olyan területekre hívják fel a figyelmünket, ahol változások szükségesek. Váratlan események, egybeesések fordulhatnak elő, új információkra tehetünk szert és fontos felismerésekre juthatunk. Ez az időszak valaminek a végét, lezárulását jelezheti, lehet ez kapcsolat, munka vagy bármi egyéb belső történés is, régi minták, szokások megtörése. Ez egyben egy új kezdet reménye is, ha sikerül a múlt magunk mögött hagyva, a jövőre fókuszálva elindulni új lehetőségek, új perspektívák irányába…  Ilyenkor megmutatkozhatnak eddigi erőfeszítéseink eredményei és elgondolkodhatunk, hogy milyen irányba szeretnénk tovább haladni az életünkben. A Holdfogyatkozás idején előfordulhatnak mély meglátások magunkról, természetünkről és másokról is egyúttal. Érzéseink tudatosulása, kezelése kerülhet fókuszba. Míg a Napfogyatkozás inkább a külvilágból érkező eseményekkel, külső változásokkal áll kapcsolatban.

Mit TEGYÜNK és NE tegyünk ebben az időszakban?

Ha lehetséges ne most hozzunk meg nagy döntéseket, ne indítsunk új projekteket, fontosabb szerződés aláírásokat próbáljuk későbbre időzíteni. Ilyenkor felfokozott és kissé kaotikus az energia és az ebben az időszakban elindított dolgok hordozhatják ezt a mintázatot.

Persze mindig akadnak kivételek, van, amit nem tudunk elkerülni. Ne ess kétségbe, ha van ilyen az életedben, ilyenkor bízz az intuíciódban!

Amit tehetünk, hogy megkönnyítsük ezt az intenzív, felfokozott időszakot:

-Figyeljünk befelé, kerüljünk kapcsolatba az intuíciónkkal

-Pihenjünk, meditáljunk minél többet

-Légzőgyakorlatok végzése

-Töltsünk a természetben több időt

-Jegyezzük le álmainkat

-Csökkentsük a képernyő előtt töltött időt, korlátozzuk a hírek figyelését

 

Dr. Kovács Imola

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.