Holdfogyatkozás az Oroszlán jegyében

Ne félj a nagyra törő álmoktól s attól, hogy vágyaid sodrát kövesd, vigyenek

bármerre is. Nyisd rá szemed a szépségükre, tárd ki elméd varázsukra, s hagyd

szívedbe lopózni titkait!” 

Holnap 2017. február 11-én 01:32-kot egy „átlagosnál” sokkal intenzívebb Telihold ún. Holdfogyatkozás jön létre. Ez egy részleges Holdfogyatkozás, mert a Holdcsomópont 12 fokra található a Teliholdtól.

A Holdfogyatkozás az Oroszlán 22 fok 28’-én jön létre, így azokat fogja legerőteljesebben érinteni, akiknek a Napja, Holdja, Aszcendense vagy a Holdcsomópont tengelye az Oroszlán/ Vízöntő jegyek 22°28’ +- 5 fokán áll. Kiemelten fontos időszak számukra, nem ritkán fordulópont jelezve. Kisebb mértékben az Skorpió és Bika jegyűekre is hatással van, de mint minden telihold mindenki számára érezhető valamilyen szinten. Ez lesz az első Eklipsz 2009. február 9.-e óta ami ezt a tengelyt érinti. Az Oroszlán/Vízöntő érintettségűeknek egy nagyon fontos átalakulási időszak kezdetétét jelzi, ami 2019. január 21-én zárul majd le.

Az Oroszlán felszálló Holdcsomóponttal rendelkezőknek Holdcsomópont visszatérésük a leszállóval rendelkezőknek pedig ún, fordított visszatérésük lesz. Részletesebben itt találsz erről leírást: http://asztrokinez.hu/termek/eletutad/

2017.május 10-én lép be a valódi felszálló Holdcsomópont az Oroszlán jegyébe ez a Holdfogyatkozása a nyitánya a következő 2 éves periódusnak.

Holdfogyatkozás idején érzékenyebbek lehetünk a szokásosnál, kapcsolataink kerülnek fókuszba, érzéseink tudatosulása, kezelése fontos ilyenkor, régi emlékek törhetnek felszínre vagy az álmaink lehetnek élénkebbek. Előfordulhatnak mély meglátások magunkról, természetünkről és másokról is egyúttal. Ráláthatunk, hogy melyek azok a területek életünkben, ahol változások szükségesek. Ez az időszak valaminek a végét, lezárulását is jelezheti, lehet ez kapcsolat, munka stb. Az is elképzelhető, hogy ilyenkor megmutatkozhatnak meg eddigi erőfeszítéseink eredményei.

Az Oroszlán jegyében a Holdfogyatkozás a szívünk vágyainak követéséről szól, mit szeretnénk igazán, mélyen legbelül. Előfordul, hogy nagyon akarunk valamit és küzdünk érte, hogy megkapjuk, amikor végre sikerül rájövünk, hogy nem is ezt vagy így szerettük volna. A Holdfogyatkozások történéseinél mindig van valamiféle sorsszerűség, mindig történhet valami váratlan előre nem látható fordulat, ami felrúgja a terveinket. Néha nem azt „kapjuk” amit akartunk, vagy amit gondoltunk, hogy kapni fogunk hanem, amire igazán szükségünk van, ami tényleg a „miénk”.

Nem az elménkről vagy az egónk vágyairól szól, hanem arról, ami igazán a szívünkben van és sokszor talán nem is tudatosul bennünk. Olyan ez mintha az univerzum terelne minket a megfelelő irányba, különböző „véletlenekkel”, jelekkel, egybeesésekkel. Próbáljunk ráérezni, hogy mit akar számunkra üzenni ez az időszak. Ne az értelmünkkel közelítsük meg (Vízöntő) hanem a Szívünkkel (Oroszlán)!

Találjunk rá saját erőnkre a szívünkben!

Holdfogy_otszog_jobb

A Holdfogyatkozás fényszögei:

Van egy feszültséget jelző Jupiter-Uránusz szembenállás és természetesen a Nap-Hold szembenállás, melyeket szinte hihetetlen, hogy mennyi trigon és szextil old:

Hold szextil Jupiter

Nap trigon Jupiter

Hold trigon Uránusz

Nap szextil Uránusz

Hold trigon Szaturnusz

Nap szextil Szaturnusz

Jupiter szextil Szaturnusz

Szaturnusz trigon Uránusz

Az egész egy gyönyörű ötszöget rajzol ki, csúcsán a karma urával, a Szaturnusszal! Plusz egy király trigon a Holddal, Szaturnusszal és az Uránusszal.

A védikus asztrológiában úgy tartják, hogy Hold-és Napfogyatkozás idején az Univerzum, mint felsőbb hatalom lépkapcsolatba az emberiséggel.

Az ábrát elnézve, tényleg az az érzésünk támad, hogy most segítő kezet nyújtanak nekünk az égiek…

 

 

2 thoughts on “Holdfogyatkozás az Oroszlán jegyében

 1. Angyal Kitta szerint:

  Kedves Imola,
  Nagyon örülök visszatérésednek,írásaid útmutatóak!
  Köszönöm

  1. Imola szerint:

   Köszönöm Kitta! Próbálok a baba mellett egyre többet írni…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.