Karma a családban

Ezt a nagyon izgalmas témát régóta figyelem az elemzéseknél. A hozzám fordulók gyakran „megnézetik” gyermekeik horoszkópját, esetleg szüleikét, ha problémás a kapcsolat.

Az esetek 95%-ában az összevetésnél a karma tengely így vagy úgy érintett.

A legnyilvánvalóbb, ha bolygó áll együtt a felszálló vagy leszálló Holdcsomóponttal, ez lehet úgy is hogy a gyermek Holdcsomópontjánál áll a szülők bolygója vagy fordítva, a szülők valamelyik Holdcsomópontjánál áll gyerekük bolygója. A gyors mozgású bolygók közül a Nap és a Hold együtt állása a legkiemelkedőbb.  Például, amikor a Nap áll a felszálló Holdcsomóponttal együtt, azt mondjuk, hogy, az apa segíti a szülöttet, hogy vállalt feladatát beteljesítse, de lehet ez olyan módon is, hogy az apa folyton bírálta a szülöttet, ami őt többre és többre sarkallta, mert az apának szeretett volna mindig bizonyítani. Ebben az esetben a felszállóval álló Nap nem jelent felhőtlen kapcsolatot az apával, de így vagy úgy ösztönzi a szülöttet.

Az együttállás mellett a kvadrát is fontos szerepet kap. Egy újszülött horoszkópját néztem, ahol a Nap pontosan kvadrátban volt a karma tengelyével.  A története az volt, hogy amikor kiderült, hogy ő úton van, az apuka nem vállalta és megszakította a kapcsolatot az édesanyával, de végül a születése előtt mégiscsak visszatért, vállalva a kisfiú felnevelésének felelősségét.

Még egy lehetséges összefüggés, ha a karma tengelyek megegyeznek, például mindkettőjüknek Bika felszálló és Skorpió leszálló tengelye van vagy ugyanaz a tengely, de fordítva, tehát az egyiknek a Bika a felszálló a másiknak Bika a leszálló.

Ezen kívül az is előfordul, hogy házhelyzetben hozza analógiában a másik jegyhelyzetét. Persze vannak ezen kívül egyéb jelölők is, de az előbb felsoroltak a leggyakoribbak és első ránézésre legszembetűnőbbek.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.