KOS (I. ház) Felszálló /MÉRLEG (VII. ház) Leszálló Holdcsomópont

kos

A Leszálló Holdcsomópont jegyhelyzete azokat a tulajdonságokat jelöli, amelyek hangsúlyosak voltak előző inkarnációinkban (aki nem hisz az előző életekben, annak az élete első felében), ezen kívül megmutatja berögzült szokásainkat, hiedelmeinket, illetve képességeket melyekkel rendelkeztünk. A Leszálló Holdcsomópont jegyének megfelelő tulajdonságokat általában hajlamosak vagyunk alacsonyabb megélési szinten képviselni.

A Felszálló Holdcsomópont jegyhelyzete azokat a magas szinten kifejlesztendő értékeket jelzi, melyek segítik életünkben a céljaink megvalósítását.

A Leszálló házhelyzete megmutatja azt a területet, amire túl nagy hangsúlyt helyeztünk és most a szemben lévő ház ismeretlen területe felé igyekszünk.

A következő leírásban egyszerűsítve összevontam a jegy és az azzal analóg házhelyzetet, ami nem teljesen ugyanaz, de sok átfedés van köztük.

A következő időszakban születetteknek van KOS Felszálló/MÉRLEG Leszálló Holdcsomópontjuk:

1949.01.28 -1950.08.17

1967.09.10 -1969.03.29

1986.04.22 -1987.11.09

2004.12.03- 2006.06.22

 Kifejlesztendő tulajdonságok:

– Függetlenség

– Tettrekészség

– Kezdeményezőkészség

– Öntudatosság

– Impulzivitás

– Bátorság

– Konstruktív önérvényesítés

– Vezetői képességek

– Önbizalom

Amit magunk mögött kell hagyni…

– Döntésképtelenség

– Túlzott alkalmazkodás

– Mindenki kedvére tevés

– Túlzásba vitt kompromisszumok

– Konfliktuskerülés

– Kapcsolatfüggőség

– Állandó megfelelés másoknak

5 thoughts on “KOS (I. ház) Felszálló /MÉRLEG (VII. ház) Leszálló Holdcsomópont

 1. Tünde szerint:

  Kedves Imola! Akkor mit kell figyelembe vennem, ha a felszálló csomópontom a kosban van, de VII. házban és a leszálló a mérlegben, az 1. házban? Köszönöm

  1. Tünde szerint:

   És még a jó öreg Szaturnusz is a VII házban és kosban tartózkodik!

  2. Imola szerint:

   Kedves Tünde!
   A Holdcsomópont jegyére jellemző tulajdonságokat kell figyelembe venni azon az életterületen, ahol áll. Vagyis ha az I. házban áll a leszálló Holdcsomópont Mérlegben, akkor a Mérlegre jellemző tulajdonságokat a személyiség, temperamentum, megjelenés, fellépés, fizikai test házában.
   Ahol a leszálló Holdcsomópont áll, arra a területre helyeztünk túl nagy hangsúlyt az előző életben (vagy életünk első felében) a vele szemben lévő ház „rovására”. Az I-VII tengely és az analóg Kos/Mérleg jegy az „Énről” és másikról, a függőségről vagy függetlenségről az osztozásról vagy az önállósodásról szól. Mint minden esetben a cél a kettő közötti egyensúly megteremtése.
   Ebben az esetben ez például úgy nyilvánulhatott meg, hogy túlságosan a kinézetünkkel voltunk elfoglalva vagy a kedvességünket, vonzerőnket, szépségünket, kapcsolatainkat arra használunk (kihasználtuk), hogy a saját céljainkat elérjük és a másik fél érdekeit nem vettük figyelembe. Ebben az életben az I. házban lévő Mérleg leszálló például hozhat „mérleg betegséghajlamokat” úgymint vese és kiválasztó szervrendszeri problémákat, bőrproblémák stb. attól függően, hogy a Vénusz milyen helyzetben van a horoszkópban.
   Mindenképpen a kapcsolatoké lesz a „főszerep” ebben az életben, ott lesznek a legnagyobb feladatok és egyben a legnagyobb fejlődési lehetőségek is. A Szaturnusz, mint a karma ura VII. házbeli helyzete csak tovább hangsúlyozza a karmikus feladatokat ezen az életterületen. Ahol a Szaturnusz áll, ott lehetnek a legnagyobb félelmeink és gátjaink, viszont ha ezeket megoldjuk, a legnagyobb sikerek is itt várnak ránk, viszont ezért keményen meg kell dolgozni. A Szaturnusz itt azt kéri tőlünk, hogy vállaljunk felelősséget a kapcsolatainkért, legyen az házasság vagy üzleti kapcsolat.
   .A felszálló Holdcsomóponttal a VII. házban, most a VII. ház kerül fókuszba. Ehhez a házhoz tartozik többek közt a házasság, szereplés, nyilvánosság, tanácsadás, üzlettárs, szerződéses társas viszony, nyíl ellenségek, jogi perek stb.
   Ezen az életterületen viszont a „Kos módon” és annak is nyilván a magasabb rendű tulajdonságaival kell megnyilvánulni: kezdeményező készen, bátran, öntudatosan, magabiztosan, határozottan, vezetőként, de egyben figyelve mások céljaira és érdekeire is.
   Ez megnyilvánulhat például úgy, hogy a saját népszerűségünket, diplomáciai képességeinket arra használjuk, hogy másokért tegyünk vagy mások jogaiért „harcoljunk”. Például jogászként, ügyvédként mások érdekeit védve. Az üzlettársi viszonyban, házasságban és párkapcsolatban is arra kell használnia a Kos tulajdonságokat, hogy a másikat valamilyen szinten segítse. Nem a házastárssal, hanem a házasságért „harcolni”..

   Imola

 2. Tina szerint:

  Kedves Imola! A 11-es házban a Kos felszálló mit jelent? Köszönöm! Tina

  1. Imola szerint:

   Kedves Tina!

   Itt találhatók a rövid leírások.

   http://asztrokinez.hu/vizonto-11-haz-felszallo-oroszlan-5-haz-leszallo-holdcsomopont/
   http://asztrokinez.hu/kos-i-haz-felszallo-merleg-vii-haz-leszallo-holdcsomopont/

   A teljes horoszkóp kell az értelmezéshez, mert sok analógia lehetséges, de pl. a kettő együtt mindenképpen egy vezető szerepet jelenthet közösségekben valamilyen csoportban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.