Napfogyatkozás 2017. február 26

Vasárnap 2017. február 26-án Napfogyatkozás lesz a Halak jegy 8 fok 12’-én 15:58-kor.

A Szűz /Halak tengelyen ez az utolsó Napfogyatkozás ebben a periódusban, megkoronázásaként az elmúlt majdnem két évnek. Nagyon erőteljes lezárása lesz ez ennek az Eklipsz sorozatnak. Míg a Holdfogyatkozás inkább érzésekről, belső folyamatokról, kapcsolatokról szól, a Napfogyatkozásnál inkább a külső eseményeken van a hangsúly.

„Jobban” szeretjük, ha az Újhold a felszállónál van, a mostani, leszállóval együttállás általában kicsit nehezebb, problémásabb. Azokat fogja a legerőteljesebben érinteni ez a Napfogyatkozás, akiknek a Napja, Holdja, Aszcendense vagy a Holdcsomópont tengelye, illetve több bolygója a Halak/Szűz jegy 8°12’ +- 5 fokán áll. Illetve az Ikrek/ Nyilas tengely is érintett. Mindenkire hatással lesz bizonyos mértékig azon a területen, ahol a Halak jegye található a horoszkópban!

A Védikus asztrológiában a nem tekintették kedvezőnek a Napfogyatkozást, hitük szerint ilyenkor sötét erők szállják meg a Földet. Éppen ezért ezen a napon bezárkóztak otthonaikba és különböző meditációs gyakorlatokat végeztek, hogy a sötét erőket távol tartsák.

Az biztos, hogy hatalmas erők jönnek ilyenkor mozgásba, de ezeket előnyünkre is fel lehet használni!

napfogyatkozás

 

A Napfogyatkozáskor csúcstalálkozó lesz a Halak jegyében! Ott lesz természetesen a Nap és a Hold, ezen kívül a Neptunusz, a Chiron és a Merkúr pontosan aznap lép be a jegybe! Érdemes nagyon figyelni, hogy milyen híreket kapunk ebben az időszakban. A Merkúrral a leszálló holdcsomópontnál ugyanis olyan információk birtokába juthatunk, melyek segítenek megérteni, hogy mit kell lezárnunk, befejeznünk, kit vagy, mit kell elengednünk. Félresikerült kommunikáció, félreértésekből adódó konfliktusok is előfordulhatnak.

Újra kell gondolnunk bizonyos dolgokat a múltból. A Halak jegyében, főleg hogy a Neptunusz is a leszállónál található, olyan témákat is felhozhat, mint a megtévesztés, mások hol és hogyan tévesztenek meg, illetve mivel áltatjuk saját magunkat. A Halak jegyében létrejövő Napfogyatkozás ezen kívül felhívja a figyelmet a feltétel nélküli szeretetre és elfogadásra. Saját magunk és mások elfogadására, régi sérelmek elengedésére és a megbocsájtásra azon a területen, ahol a Halak jegye található a horoszkópunkban. Ilyenkor felismerhetjük különböző szerep mintáinkat, például áldozati, mártír szerepünket. Hol váltott át a jó értelemben vett szolgálatunk kihasználhatósággá.

Mivel a Napfogyatkozás idején Nap, a Hold és a leszálló Holdcsomópont jegyében található még mindig a Chiron, ezért a fájdalom, sérülés és betegség témája továbbra is erőteljesen jelen lehet, legyen az ezéletbeli vagy, aki hisz benne, más életekből való (Leszálló Holdcsomópont).

Lehetőség nyílik arra, hogy a gyógyulás végbe menjen érzelmi és fizikai értelemben egyaránt.

Régi mintákat, szokásokat vagyunk ilyenkor képesek megtörni, a Halak jegye miatt lehetnek ezek függőségek is, melyek fogva tartanak minket. Ilyenkor egészségtelen étkezési szokásoktól is megszabadulhatunk, illetve napirendünkbe beiktathatjuk a rendszeres mozgást.

Ezalatt a 2 éves ciklus alatt remélhetőleg sikerült a Szűz/Halak tengely és a hozzátartozó életterületek kihívásait rendeznünk, hiszen a következő Eklipsz már új tengelyt (Oroszlán/Vízöntő) érint!

A Halak jegyén kívül a Kos jegye is nagyon hangsúlyos a napfogyatkozáskor.3 planéta, egy egzakt Uránusz/ Mars együttállás és a Vénusz is a jegyben tartózkodik. A Plútóval mindez kvadrátot alkot és a Jupiterrel szemben áll. Nagyon nagy feszültség van jelen, ami hirtelen „robbanhat”, legyünk óvatosak, könnyen előfordulhatnak balesetek, sérülések. Próbáljuk ezt a hatalmas energiát konstruktív módon felhasználni!

Fontos döntéseket most még ne hozzunk, ne vágjunk bele új dolgokba, hagyjunk időt magunknak, legalább 1-2 hetet a Napfogyatkozás után lényeges kérdések eldöntésére. A Napfogyatkozás hatása több hónapig érezhető, legközelebb Napfogyatkozás augusztus 21-én lesz már az Oroszlán jegyében.

Érdemes visszatekinteni az elmúlt 2 évre, hogy milyen változások (külső, belső) történtek azon a területen, ahol ez a tengely található a horoszkópunkban, akkor is ha nincs bolygó a jegyben, hiszen mindenkire hatással volt !

Nekem például a 3-9-es tengelyt érintette (nincs bolygóm ezekben a jegyekben), ebben az időszakban kezdtem el tanítani, illetve egyre többet publikálni.

Következő írásaimban végig veszem a tengelyeket, hogy hol, milyen történéseket hozhat az Eklipsz (Nap- és Holdfogyatkozás) sorozat. Az elkövetkezőkben már az Oroszlán/ Vízöntő területre kell figyelnünk!

 

 

 

 

6 thoughts on “Napfogyatkozás 2017. február 26

 1. Erika szerint:

  Szia Imola!
  Arra lennek kivancsi, hogy meddig tart hatasa ennek a Napfogyatkozasnak? Mert ez az Ujhold pontosan a Napomom jon letre a IV. hazamban, trigonban az Aszcendensemmel. Az Ujhold horoszkop Aszcendens tengelye pedig egyuttall a X. hazammal, amire trigont vet az Uranusz-Mars egyuttallas (melyek a szuletesi Venuszomon allanak most, ami a VII. ura), trigont vet meg ra a Szturnusz es szextit a Jupiter. Hogy mi lesz ebbol!? 🙂 Igazsag szerint mar reg ota vagyom ez uzlet megnyitasara, ami nemigazan rajtam mulik. Talan most besegit egy kicsit a Sors is 🙂
  Arra lennek meg kivancsi, hogy a Napfogyatkozasnak lehet pozitiv hatasa is, vagy mindig negativ?
  Szep Napot!
  Udvozlettel, Erika

  1. Imola szerint:

   Kedves Erika!
   Természetesen nem csak negatív hatása van!!!
   A leírt ábrád alapján abszolút lehetséges, hogy végre sikerül megnyitni az üzletet! A felszálló Holdcsomópont a X. házadban tranzitál,azon a területen előre lépések várhatók, ha szorgalmasan (Szűz) dolgoztál a megvalósuláson!
   A Napfogyatkozás hatásának hosszára több elmélet is létezik, de én úgy tapasztaltam, hogy általában több hónapig tart, legfeljebb a következő Napfogyatkozásig, ami augusztusban lesz.
   Sok sikert az üzlethez!:)
   Imola

   1. Erika szerint:

    Kedves Imola! Nagyon köszönöm a választ és a jókívánságot, remélem úgy lesz, már csak azért is, mert az Újhold a születési Napomon jön létre, ami a X. házam ura, a főtengengelyek pedig együttállak az Újhold főtengelyekkel. Újhold Aszcendens-X.hazammal, Újhold X ház – VII házammal. ? Majd írok a fejleményekről ?… További jó munkát kívánok Neked, sok ilyen érdekes cikket várunk még Tőled! Tovabbra is sok sikert kívánok! ?… Erika

 2. A legtöbb ember inkább a Nap eltűnésének a mértékére fókuszál, semmint az Analógiákra. Nagy jelentőséget én sem tulajdonítok neki, bár nálam a Halak- Szűz tengelyen egzaktan lesz. Reakcióm azért ilyen, mert megtanultam az idők folyamán, hogy nem minden energia hat rám, csak azok, melyeket fogadok. Az igazi Halak jól tudnak szelektálni

  1. Imola szerint:

   Kedves Sándor!
   Örülök, hogy képes ilyen jól szelektálni a megélésekben!
   Üdv:
   Imola

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.