One Brain stresszoldás

Kineziológia oldás

A kineziológia egy olyan holisztikus módszer, amelyben számos tudás legjava ötvöződik. Ilyen pl. a kínai öt elem tan, a legújabb neurológiai kutatások eredményei, a viselkedés-genetika, a Bach-virágterápia, kristály esszenciák. Gyengéd eszközökkel dolgozó, nagyon hatékony módszer, ami az embert test-lélek-szellem egységeként kezeli.

A kineziológa szó jelentése: kinézis = mozgás, logosz = tudomány. Ha a test bármely pontján blokkolt az energiaáramlás illetve felborul az egyensúly, arra testi-lelki-szellemi problémák hívják fel a figyelmet. Ezeknek a blokkoknak a felderítését és oldását célozza meg a kineziológia. Hatékonyan befolyásolja a test energiaáramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja annak öngyógyító mechanizmusát.

A módszer alaptézise, hogy minden, ami történik velünk egészen fogantatásunktól kezdődően (akár azt megelőzően is) pl. generációs problémáknál), hatással van további életünkre. Sejtjeink őrzik ezeknek a hatásoknak a lenyomatát, legyenek azok akár pozitív, akár negatív előjelűek.

Minden pillanatnyi problémánknak létezik az időben egy “oka”, amire talán tudatosan nem is emlékszünk, de sejtjeink tárolják ezt az információt, ami az úgynevezett izomteszteléssel előhívható és különböző kineziológiai korrekciókkal oldható. Ezáltal lehetőséget kapunk, hogy az eddigi ösztönös reakció helyett, tudatosan, új választásokat hozhassunk a stresszt okozó szituációkban.

A kineziológia története az 1960-as évekre nyúlik vissza, amikor Dr. George Goodheart amerikai kiropraktőr (csontkovács) kidolgozta az izmok vizsgálatának és tesztelésének koncepcióját. A vizsgálatnak ezt a módját Dr. Georg Goodheardt „Applied Kinesiology”-nak vagyis alkalmazott kineziológiának nevezte el. Ő hozta elsőként összefüggésbe az egyes izmokat a különböző neurolymphatikus és neurovasculáris pontokkal 1970-ben a kínai orvoslásból ismert 12+2 meridiánnal.

Kezdetben tehát a kineziológia kiropraktikai mesterség volt, és csak később, az izomtesztelés által nyert új dimenziót.

Időközben a kineziológiának rengeteg ága fejlődött tovább, melyekben a közös pont az izomtesztelés használata. A legismertebb kineziológiai ágak: Alkalmazott kineziológia, Touch for health, EDU kineziológia, Stress Release.

Magyarországon legelterjedtebb a Three In One Concepts (Három az Egyben) /One Brain (Egy Agy) rendszer, amelyet az amerikai Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway alakított ki. A One Brain módszer, melynek a konzultáns facilitátora vagyok , 1972 óta fejlődik és alakul, tulajdonképpen a két agyfélteke összehangolásán alapul, ezért is nevezik “Egy(séges) Agy”-nak.

Mi történik egy egyéni stresszoldáson?

Beszélgetéssel indul, melyben szó esik a problémát érintő fontos kérdésekről, mindenről, amit a kliens lényegesnek tarthat. A beszélgetést követi maga a stresszoldó kezelés, melynek alapja az izomtesztelés. Ennek során a tesztelő a kliens kinyújtott karjaira enyhe nyomást gyakorol, miközben meghatározott  menet alapján kérdéseket tesz fel az adott problémára vonatkozóan. Az izom válaszol, azaz elgyengül, vagy erősen tart, attól függően, hogy az adott kérdés milyen hatással van illetőre.
Az izomtesztelés során tudatos, tudattalan és testi (sejtmemória) szintről egyaránt érkeznek információk, így sokkal hitelesebb kép áll össze a kliens érzéseiről, félelmeiről mintha csupán tudatos érzéseiről, emlékeiről beszélne. Felszínre kerül a probléma valódi oka, kitesztelhetők az energetikai blokkokat feloldó korrekciók, új felismerések, a fejlődést szolgáló tudatos döntések hozhatók.

Ezen a linken egy rövid bemutató látható, egyelőre angolul:

http://www.youtube.com/watch?v=RE4SEMMl29Q&playnext=1&list=PL294797EFA2B3DB83&feature=results_main

Hány egyéni stresszoldásra van szükség?

Ezt számos tényező befolyásolhatja, beleértve a kliens azon akaratát, hogy részt vállaljon a helyzet megjavítására irányuló felelősségből. A javulás mindenkinek a saját ütemben történik. A változás gyors lehet, ha a kliens készen áll, és akarja a változást. A leggyakoribb eset, hogy egy témára 3 oldás szükséges.

Mennyi ideig tart egy egyéni stresszoldás?

Egy kezelés általában másfél órát vesz igénybe .A legtöbb konzultáns kiteszteli, hogy van-e szükség további oldásra, és ha igen mikor. Én jobban szeretem a kliensre bízni a választást, hogy mikor áll készen a következő oldásra.

Miben segít a kineziológia?

  • A vitalitás és energiaszint növelésében
  • Az önbizalom és az önértékelés pozitív megerősítésében
  • Kreativitásunk és képességeink kibontakoztatásában
  • A céljaink elérését akadályozó belső akadályok felszámolásában
  • A kommunikáció és az önkifejezés útjában álló gátak feloldásában
  • Döntéshelyzetekben, egyéni választásunk meghozatalában
  • Kapcsolataink mélyítésében
  • Munkahelyi, családi konfliktusok rendezésében
  • Önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belső harmóniánk kialakításában
  • Életminőségünk fejlesztésében

A One Brain a legmegfelelőbb módszer a számomra?

Erre a kérdésre mindenkinek saját magának kell a választ megtalálnia. Azt ajánlom, hogy hallgasson a megérzéseire, amikor módszert  választ.

A kineziológiai tesztelő nem diagnosztizál, nem kezel betegségeket, csak a tünet hátterében meghúzódó stresszt kezeli, oldja.

Hogyan fogom érezni a stresszoldás  után?

Ez egyénenként változó lehet. Már az első oldás után is érezhető egyfajta felszabadulás érzés. Azonban az oldást követő időszakban előfordulhat érzelmi hullámzás és bizonyos testi tünetek is megjelenhetnek (pl. nátha). Ezek az enyhe tünetek az addig blokkolt energiák felszabadulásának jelei és maguktól rendeződnek rövid időn belül. Ennek nem kell törvényszerűen így történnie, de előfordulhat.

Név (*)

Email cím (*)

Telefonszám

Üzenet

Legideálisabb napszak (*)

A (*)-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.