Retrográd Mars 10.30

Aktuális : 2022 Oct 30

mars retrograd

A Mars október 30-án 14:26 perckor látszólagos hátráló mozgásba vált az Ikrek 25°án és legközelebb 2023. január 12-én indul ismét előre.

Nagyjából 2 évente retrográd a Mars körülbelül 2-2,5 hónapig. Ilyenkor egy jegyben akár 6-7 hónapot is eltölt az átalagos 6-7 hét helyett.

Az Ikrek jegyébe 2022. augusztus 20-án lépett be és egészen 2023. március 26-ig ebben a jegyben fog tartózkodni. Utoljára a Mars az Ikrek jegyében 2021.03.04 és 04.23 között járt. Retrográd Mars az Ikrek jegyében pedig 1990.október 20 és december 14 között volt. (Ikrek 14-0 fok)

A mostani retrográd időszak alatt a Mars az Ikrek 25 fokáról „tolat” vissza egészen az Ikrek 8 fokáig.

Azokat fogja a legnagyobb mértékben érinteni, akiknek a változó jegyek (Ikrek, Nyilas, Szűz, Halak) 8-25 foka között találhatók bolygói vagy tengelye (AC-DC, IC-MC)

A Mars az energia, az akarat, a kezdeményezés, a cselekvés bolygója, emellett harcra, küzdelmekre és konfliktusokra is utalhat. Az Ikrek jegye többek közt az intellektust, az idegrendszert, a légzést, a kommunikációt, a tanulást, a mozgást és az utazást jelöli. A Mars az Ikrekben imád kommunikálni, kapcsolódni másokkal, új dolgokat tanulni, információkat gyűjteni, utazni.

Az Ikrek jegyében hajlamosak vagyunk szétforgácsolódni, egyszerre túl sok mindent csinálni, túlvállalni magunkat fizikailag és mentálisan is.

Amikor a Mars retrográdba fordul „elfogyhat” a lendület, csökkenthet az energiaszintünk és a motivációnk. Ebben az időszakban frusztráló lehet, hogy bármennyire is igyekszünk nem haladunk előre, legalábbis nem abban az ütemben, ahogyan szerettünk volna. Nem várt akadályok merülhetnek fel, szeretnénk teljesíteni, de nincs elég energiánk, esetleg testi betegség (pl. légúti fertőzés) vagy baleset hátráltathat.

A Mars mindent azonnal akar, de most várnia kell, ezért frusztrálttá, idegessé válhatunk a látszólagos lassúság vagy stagnálás miatt. Könnyen bele csúszhatunk konfliktusokba, elsősorban verbális vitákba. Próbáljunk meg ne azonnal reagálni, hanem át gondolni, mielőtt megszólalunk. Lehet ez egy régi visszatérő megoldatlan konfliktus is, ami eddig rejtve volt és most újra felszínre kerül. Az elménk folyamatosan pöröghet újra meg újra ugyanazokon a visszatérő gondolatokon.

Ha lehet ne most kezdjük új vállalkozásba, indítsunk el új projekteket, inkább a meglévőket gondoljuk újra, ha kell módosítsunk, változtassunk az előzőleg kitűzött célon, irányon. Elképzelhető, hogy lesznek feladatok, amiket újra kell csináljunk, akár többször is.

Mars uralja az éles szerszámokat, szúróeszközöket, legyünk extra körültekintőek, ha ilyenekkel dolgozunk, illetve, ha nem feltétlenül szükséges, ne most műtessük meg magunkat. A közlekedésben sem árt, ha a szokásosnál is óvatosabbak vagyunk.

November 20-án újra bepontosodik a Mars Neptunusz kvadrát, amit október 12-én volt először egzakt. Figyeljünk arra, hogy mások szándékai mennyire tiszták vagy mennyire akarnak esetleg megtéveszteni minket, Illetve, hogy ki vagy mi rabolja az energiánkat.

Általánosságban próbáljunk meg visszavenni a tempóból, ami nem egyszerű így az ünnepek közeledtével, amikor rengeteg teendő vár ránk. Folyton zakatoló elménket pedig lecsillapíthatjuk például légző és meditációs gyakorlatokkal.

Dr. Kovács Imola

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.