2016. Január

jan

2016 januárja mindjárt két bolygó retrográdba fordulásával kezdődik, az egyik a Merkúr, ami január 6-tól egészen 25-ig látszólagos hátráló mozgásban halad. Épphogy belépett 3-án a Vízöntő jegyébe már fordul is vissza a Bakba, melyet csak Valentin napon hagy el megint. A Merkúr retrográd időszak általában azokra van érezhetőbb hatással, akiknek a születési képletében is retrográd vagy stacioner a Merkúr illetve az Ikrek és Szűz jegyűeknél. Ebben az időszakban akadozhat a kommunikáció, papírokkal, szerződésekkel akadhat gond, a legjobb ilyenkor elhalasztani a fontosabb döntések meghozatalát, szerződések aláírását.

A januári retrográd Merkúr a Bak jegyének 14 fokáig „megy vissza” és onnan indul újra előre, vagyis a Bak utolsó 16 fokát háromszor érinti a 2015 december 20 és a 2016 február 14 közötti időszakban. Akinek a felszálló Holdcsomópont tengelye a Rák/Bak jegy 14-29 foka közé esik, az nagyon figyeljen azokra az információkra, melyeket ezen időszak alatt kap. Érdemes megnézni az egyéni születési képletben, hogy melyik házba esik a Bak 14-29 foka, azon a területen érdemes újragondolni a céljainkat, vajon a realitással összhangban vannak-e. Ezen kívül a felelősségvállalással, anyagiakkal kapcsolatos elképzeléseinket szükséges alaposabban megvizsgálni. Az anyagiakkal és az értékekkel kapcsolatos kérdések különösen hangsúlyosak lehetnek a Nyilas aszcendensűeknél, mert sokuk 2. háza a Bakban kezdődik és annak az ura, a Szaturnusz az aszcendensük jegyében teszi éppen próbára őket.

A másik januárban retrográdba forduló bolygó a Jupiter, ami január 8-tól egészen május 9-ig látszólagos hátráló mozgásban halad. Ez különösen fontos a Szüzeknek, Halaknak és Nyilas aszcendensűeknek (születési uralkodó). Ez általában egy kevésbé kedvező időszakot szokott jelölni, de most a Jupiter egy fokon belül együtt áll a felszálló Holdcsomóponttal, ami kétféleképpen nyilvánulhat meg.

Mivel a felszálló Holdcsomópont szélsőséges, ezért szerencséssé teheti ezt az időszakot vagy fokozhatja is a meglévő nehézségeket, attól függően, hogy az a terület, melyen áthalad, mennyire van az életünkben „rendben”. Egzakt együttállásuk január 13-án lesz a Szűz 23 fokán, kiemelten fontos ez azoknak, akinek a Napjuk, Holdjuk vagy Aszcendensük a Szűz 23 +-3 fokán áll. Nagyon érdekes helyzet alakul ki mivel a felszálló Holdcsomópont retrográd mozgású, ezért a Jupiterrel egy fokon belül együtt haladnak egészen február 14-ig.

Izgalmas állás ez, hiszen a felszálló Holdcsomópontnak is egyfajta „megnövelő” hatással van arra, amivel együtt áll és ez most éppen a Jupiter, ami önmagában is expanzióra törekszik. A hátulütője ennek a helyzetnek, ha az adott területen túlságosan elbízzuk magunkat, túlértékeljük a lehetőségeinket. A Jupiter újra direkt mozgásban vált május 8-án még egyszer pontosan együtt fog állni a felszálló Holdcsomóponttal május 20-án a Szűz 15 fokán. Ez nem csak a Szüzekre és Nyilasokra lesz hatással, hanem mindenkinek arra a házára, ami a Szűz jegyében kezdődik, kifejezetten fontos a 15 és a 23 fok közötti terület. Azzal a házzal kapcsolatos dolgokra, ami felett a felszálló Holdcsomópont jár tranzitban nagyon vágyunk, sokszor a „megszállottságig”.Például 5. ház felett szerelemre, gyerekre, VII. ház felett társra, nyilvánosságra X. ház felett elismerésre, karriere, 2. ház felett anyagi gyarapodásra, 9. ház felett tanulásra, tanításra, külföldre stb.

A Mars belépett január 4-én Skorpió jegyébe és ebben a jegyben jár március 5-ig (majd a retrográd időszak miatt 05.28-08.02-ig). Ez az állás a Skorpió felszálló Holdcsomóponttal rendelkezőknek (1938.03.22-1939.10.09, 1956.11.01-1958.05.20, 1975.07.13-1976.12.29, 1994.01.22-1995.08.11) biztosít hatalmas energiát, akaraterőt, tettvágyat és cselekvési potenciált. Az érintettek mindenképpen találjanak levezetési módot a megnövekedett energia levezetésére (sport, szexualitás, munka), mert különben frusztrálólag hathat, és külső konfliktusokban, összeütközésekben nyilvánulhat meg. Viszont nagyszerű alkalom, hogy új feladatok megvalósításába kezdjenek. A Skorpió leszálló Holdcsomóponttal születetteknek (1947.07.12-1949.01.28, 1966.02.21-1967.09.09, 1984.10.02-1986.04.21, 2003.04.14-2004.12.02) harag és dühkitörés kísérheti ezt az időszakot. Fel kell ismerniük, hogy hol, kire és mire pazarolják az energiáikat. Ami ebben az időszakban véget ér, azt el kell engedni, mert már nem szolgálja fejlődésüket.

19 thoughts on “2016. Január

  1. Rektor Annamária szerint:

    Kedves Imola! Most olvastam először az írásodat, nagyon tetszik. Köszönöm. Nekem Szűz az Asc a
    15° 37″-n. Úgy érzem, nagy változás előtt állok 🙂
    és izgalmas időszak következik. Szép napot!

    1. Imola szerint:

      Kedves Annamária!

      Köszönöm.Kívánom, hogy minden jól alakuljon számodra! 🙂

      Imola

  2. Alattyányi Mária szerint:

    Örülök, hogy rátaláltam a honlapodra, nagyon tettszik Imola!
    Sok sikert, nekünk sok szép írást Tőled!
    Marcsi

  3. Mária szerint:

    Kedves Imola!
    Rák -bak asc-dsc. tengely14 fokon van a radixban. Mit jelez a mostani állás?
    Mária

    1. Imola szerint:

      Kedves Mária!

      A kapcsolataid érdemes újragondolnod, mivel a Plútó is a VII. háza csúcsával 2 fokon belül áll (retrográdba fordulása miatt szeptember környékén újra egzakt együtt áll majd vele), elképzelhetők változások ezen a területen. Érdemes most odafigyelned mások tanácsaira is, illetve a kapcsolataiban újraértékelni a kommunikáció szerepét.

      Üdv:

      Imola

  4. Annamary23 szerint:

    Kedves Imola!
    Most találtam rá a honlapodra. Nagyon tetszik. Én 1958.03.23.-án születtem, ha jól tudom Bika az Ascendensem. Mire számíthatok a közeljövőben?
    Válaszodat előre is köszönöm.
    Üdv: Annamary23

    1. Imola szerint:

      Kedves Annamary!

      Az elkövetkező időszakban az elengedés lesz a fő téma, helyzetek, kapcsolatok elengedése, melyek már nem szolgálják a fejlődésedet.

      Üdv:

      Imola

  5. Marianna szerint:

    Kedves Imola!
    A 1970.11.24. 12 óra 30 perckor születtem. Mire számíthatok. Felfordult az életem.
    Elöre is köszönöm a válaszodat.

    Üdv
    Marianna

    1. Imola szerint:

      Kedves Marianna!

      A kapcsolataidon kell dolgoznod az elkövetkező időszakban, rendbe kell tenned, amik most feladatként merülnek fel.

      Üdv:

      Imola

  6. margoka szerint:

    Kedves Imola
    Ez a második irásod amit elolvastam nagyon
    tetszett mid kettő.1947.12.28.6 ora Eger-be
    születtem ugy gondolom, hogy a retrográd
    Mars Skorpió leszálló holdcsomóponttal
    bajba lehetek. Mi a véleményed jól látom?
    Üdv. margoka

    1. Imola szerint:

      Kedves Margóka!

      Nem vagy bajban..:), csak próbáld meg ezt a marsikus energiát valahogy kifejezni (mozgás, céljaidba fektetett energia) és akkor nem fordul “ellened” külső konfliktusok formájában.

      Üdv:
      Imola

  7. margoka szerint:

    Köszönöm szépen.
    margoka

  8. Anita szerint:

    Kedves Imola!
    1989.02.01. születtem ,mire számithatok ebben az évben?
    Előre is köszönöm válaszát!

    1. Imola szerint:

      Kedves Anita!

      Pontos születési időpont (óra, perc) és hely kellene hozzá.

      1. Anita szerint:

        Kedves Imola!
        1989.02.01.11:00 Ungvár
        Köszönöm!

        1. Imola szerint:

          Kedves Anita!

          A kapcsolatok, párkapcsolat kerül fókuszba idén, nagyon fontos időszak ebből a szempontból a március és szeptembertől még kb. egy évig.

          Imola

          1. Anita szerint:

            Köszönöm szépen! 🙂

  9. Petrók Éva szerint:

    Örülök, hogy rátaláltam a honlapodra, szeretném megvenni aa könyvedet. Az unokám Cora 1993.szept 23 án reggel 6.21 született Los angelesben California pánikbetegséggl küzdsok orvosi vizsg.. ellenére még mindig . Elmulik eez egyáltalán?

    1. Imola szerint:

      Kedves Éva!

      A könyv egyelőre csak e-formátumban rendelhető meg. Én a “pánikbetegséget” nem tekintem betegségnek, terápiával érdemes lenne felkutatni a rohamokat kiváltó félelmeket.

      Üdv:

      Imola

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.