2016. NAP- ÉS HOLDFOGYATKOZÁSOK

solar-eclipse-1115920_1920

A Napfogyatkozás tulajdonképpen egy nagyon erőteljes Újhold, a Holdfogyatkozás pedig egy „átlagosnál” sokkal intenzívebb Telihold. Napfogyatkozáskor a Hold a Föld és a Nap közé kerül, mintegy „beárnyékolva” a Napot, Holdfogyatkozáskor a teliholdat eltakarja a Hold és a Nap közé kerülő Föld árnyéka. Teljes Nap illetve Holdfogyatkozásnál a Holdcsomópont 5 fokon belül áll a teli vagy újholddal. Részlegesnél pedig 15 fokon belül Napfogyatkozásnál és 9 fokon beül Holdfogyatkozásnál.

A Nap és Holdfogyatkozások, olyan területekre hívják fel a figyelmünket, ahol változások szükségesek. Váratlan események, egybeesések fordulhatnak elő, új információkra tehetünk szert és fontos felismerésekre juthatunk. Ez az időszak valaminek a végét, lezárulását jelezheti, lehet ez kapcsolat, munka vagy bármi egyéb belső történés is, régi minták, szokások megtörése. Ez egyben egy új kezdet reménye is, ha sikerül a múlt magunk mögött hagyva, a jövőre fókuszálva elindulni új lehetőségek, új perspektívák irányába…  Ilyenkor megmutatkozhatnak eddigi erőfeszítéseink eredményei és elgondolkodhatunk, hogy milyen irányba szeretnénk tovább haladni az életünkben.

A Holdfogyatkozás idején előfordulhatnak mély meglátások magunkról, természetünkről és másokról is egyúttal. Érzéseink tudatosulása, kezelése kerülhet fókuszba. Míg a Napfogyatkozás inkább a külvilágból érkező eseményekkel, külső változásokkal áll kapcsolatban.

Már hetekkel előbb érezhető a hatása, de nagyobb döntéseket ne hozzunk ebben az időszakban, csak utána pár héttel.

Azokat fogja a legerőteljesebben érinteni, akiknek a Napja, Holdja, Aszcendense vagy a Holdcsomópont tengelye a Nap- illetve Holdfogyatkozás fokhelyzettel együtt vagy szemben áll +- 5 fokra. Érdemes a tengelyt (életterületeket) is megvizsgálni az egyéni horoszkópban, amelyen létrejön a Nap- illetve Holdfogyatkozás.

A tavalyi folytatásaként legerősebben a Halak/Szűz jegyet és a Kos/Mérleg jegyet érinti a következő fokokon:

 

  1. március 8. Napfogyatkozás HALAK 18 ° 56’

         március 23.Holdfogyatkozás MÉRLEG 3 ° 17’

         szeptember 1. Napfogyatkozás SZŰZ 9 ° 21’

         szeptember 16. Holdfogyatkozás HALAK 24 °20’

One thought on “2016. NAP- ÉS HOLDFOGYATKOZÁSOK

  1. Orbán Laura szerint:

    Nagyon jó nagyon tetszik az ilyen nagyon érdekel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.